In die voormalige Metaalcompagnie Brabant-loods met een oppervlakte van 700 m2 hebben ze lekker de ruimte om hun bijzondere woonitems te etaleren. De grootste collectie vintage, industrieel design en antiek van  Zuidoost-Brabant onder één dak!  Maar het gaat ze vooral om de kwaliteit en de speelruimte om wekelijks  hun collectie aan te kunnen vullen met nieuwe vondsten.

En om er wat gezelligs van te maken! Daarom brandt de houtkachel en schenken ze er een heerlijke kop koffie.

Stukje geschiedenis van de Loods (uit het MCB jubileumboek 1941-2007):

“De voorraad staal van de M.C.B. dijt dusdanig uit, dat de houten loods reeds uit zijn voegen barst. En de blauwe hemel als opslagplaats is niet bepaald ideaal voor de kwaliteit en het aangezicht van het vele materiaal dat daar ligt opgeslagen. Dus wordt besloten een fatsoenlijk magazijn te bouwen met een oppervlakte van liefst 1.800 vierkante meter. ‘Daar kunnen we de eerstkomende 25 jaar dan wel mee vooruit,’ redeneren de heren oprichters.

Het nieuwe magazijn bestaat uit drie hallen voor buizen, platen en bevestigingsartikelen en draagt over de gehele breedte met trots de naam METAALCOMPAGNIE BRABANT” N.V. Ook het logo met de bedrijfsletters in overlappende cirkels is niet

te missen vanaf de Aalsterweg. Drie puntdaken, die rusten op oude, aangekochte spanten, markeren de onderscheiden hallen. Puntdaken? Mag dat eigenlijk wel van de Eindhovense welstandsverantwoordelijken? Passen die in het aangezicht van de Aalsterweg? De koppigheid van Marinus van Kempen (samen met Frans van Ettro,oprichter van de M.C.B.) drukt elke discussie bij voorbaat de kop in. Een plat dak lekt als een versleten zeef, weet hij uit ‘een voorgaand leven’. En dus worden het gespitste daken, punt uit! En zo wordt in de loop van 1948 het eerste echte magazijn van MCB in gebruik genomen. Met zijn daklijn met puntdaken vormt het een fraai en indrukwekkend geheel tegen de strak blauwe hemel!”

Aalsterweg 145 Eindhoven
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 12.00 - 17.00 uur en op afspraak info@loods040.nl